Як на 42 кв. Впихнути все невпихуемое

13

Господар цієї двокімнатної квартири — молодий чоловік, який любить мистецтво і подорожі. Крім того, він обожнює готувати, а своїм головним блюдом вважає бавовняний чізкейк. Проект, який розробляла дизайнер євгенія матвєєнко, так і назвали:»бавовняний настрій». Розповідаємо, як на 42 квадратних метрах вийшло розмістити відразу п’ять функціональних зон, не рахуючи санвузла і передпокою, і навіщо тут цілих дві скляних перегородки.

Типове планування двокімнатної квартири євгенія практично повністю переробила. Вітальня стала прохідною — так вдалося позбутися нефункціональних коридорів. Кухню відгородили скляною перегородкою, яка при необхідності ховається в стіну: в квартирі встановлена газова плита, через що приєднати кухню повністю до зони вітальні не вийшло. Правда, обідній стіл все ж переїхав ближче до дивана — тепер за нього можна посадити більше гостей. Друга скляна перегородка відокремлює спальню від кабінету, розташованого біля великого вікна.

Про кухню варто розповісти окремо. У новому плануванні її площа становить всього 5,8 квадратного метра. Так як замовник дуже любить готувати, євгенія запропонувала задіяти підвіконня — перетворити його в барний стіл і додаткову робочу поверхню. Щоб для всього вистачило місця, верхній ряд шаф зробили максимально високим, до стелі. На найдальші полки можна прибрати кухонний текстиль і предмети, які використовуються не дуже часто.

Колористична основа інтер’єру-світло-сіра гама, кольоровий залишили тільки стіну в узголів’я ліжка: вона стала насичено-зеленою. На кухонному фартусі-великоформатний керамограніт, що імітує бетон. Крім акцентної стіни, фарб в інтер’єр додали за допомогою робіт (картин і тарілочок з ілюстраціями) п’єро форназетті, улюбленого художника замовника.

Через те що квартира знаходиться на першому поверсі, підлоги в ній постійно були холодними. Щоб вирішити цю проблему, майже по всій площі поклали систему теплої підлоги, а зверху — паркетну дошку junckers, стійку до перепадів температур. Для коридору вибрали квадратну плитку, яка, відбиваючись в дзеркальній поверхні шафи, створює цікаву оптичну ілюзію. Плитку в схожій колірній гамі, але з іншим малюнком, вибрали і для кухні.

Санвузол збільшили за рахунок передпокою. Ванну встановлювати не стали, а поруч з душовою з’явився спеціальний піддон: в квартирі живуть два мопса, і їм треба десь мити лапи після прогулянки.

Автор