Як вибрати каву

8-31-2021

З приводу правильного вибору кави в зернах варто написати, що це, в першу чергу справа смаку кожного, тобто потрібно пробувати і вибирати. Також хочемо вам порекомендувати brayval-coffee.com.ua. Це, безумовно, найнадійніший спосіб підібрати відповідний вашому смаку натуральну каву в зернах.

Наступна інформація допоможе вам завжди вибирати хороший і якісний кави в зернах, зрозуміти, що ж таке справжня кава в зернах, який так люблять цінителі, і навчитися вибирати його в магазині.

Варто пам’ятати, що кава це сільськогосподарський продукт, який росте у вигляді ягід, на зразок вишні або винограду. Відповідно смак формується в залежності від ряду факторів, як регіон зростання, висота, дощовість погоди та іншого, і буде визначений кислотами, які будуть накопичуватися в кавовій ягоді в процесі вирощування. Звідси і насичений післясмак ягід, яблука, горіхів та іншого в кавовій чашці, які так цінуються кавоманами в хорошій каві. Обивательськи, чим більшою температурою зерно впливає при обсмажуванні, тим менше в ньому буде різних смакових ноток (кислотності) і буде збільшуватися гіркота в смаку. Тому і вибирати варто за ступенем обсмажування, отже по гіркуватості або кислинці в смаку.

Що стосується регіону зростання, то це звичайно дуже важливо, але якщо сам регіон не є всесвітньо відомим брендом для любителів кави, як наприклад сорти типу ямайка блю маунтін або ефіопія іргачіф, то назва вам мало що скаже. Варто швидше спиратися, як і написано вище, на ступінь обсмаження, яка вкаже чи буде кислинка (світла обсмажування), гірчинка (темна обсмажування) або смак буде збалансованим (середня обсмажування кавових зерен).

Вибирати варто переважно арабіку, тому що саме вона вважається більш благородним сортом кави і вирощується фермерами з ретельним підходом і, як наслідок, володіє багатогранним смаком. Є серед покупців і любителі робусти. Для таких людей, варто сказати, що рекомендуємо вибирати робусту спешіалті, за якою доглядають також добре як за арабікою, але таку в росії практично не знайти, тому що немає реального попиту на неї, а обсмажувати її потрібно в окремому ростері від арабіки, тому що якщо в ростері обсмажується арабіка, то робусту там не можна обсмажувати взагалі! це теж накладає обмеження.

Ми, в капсбутік кави, також на даний момент обсмажуємо тільки арабіку в зернах. Якщо раніше ви купували зернову каву тільки в продуктових магазинах, то ви не пробували свіжообсмажену каву. Для нових клієнтів у нас діє акція по якій ми даруємо набір з 450 грам свіжообсмаженої кави в зернах при покупці ще 450 грам кави.

Варто також написати, що цінителям рекомендуємо пити тільки свіжообсмажену каву, тому що свої унікальні нотки смаку, закладені регіоном зростання і розкриті правильно підібраною ступенем обсмаження, він зберігає протягом тільки перших 30 днів після обсмажування.

У зв’язку зі специфікою приготування, таку каву не можна знайти на полицях жодного магазину, а може бути куплений тільки безпосередньо у виробника, і повинен бути обсмажений під замовлення. Саме цим ми і займаємося в капсбутік кави.

Важливою особливістю також є і те, що відразу ж після здійснення помелу кава починає втрачати свій смак ще швидше вищевказаних 30 днів, тому рекомендуємо купувати каву в зернах в немолотом вигляді, а після розтину зберігати упаковки кави в морозильній камері холодильника, щоб уповільнити процеси старіння зерен.

Якщо ви відносите себе до цінителів кави і написане вище для вас не в новинку, то напевно ви також знаєте, що для різних типів приготування (еспресо, фільтр, френч-прес та інші) необхідні і різні ступені помелу. Більш того, навіть якщо ви знаєте який помел (дрібний, середній, великий) підходить під який тип заварювання, разом з тим не кожне кавове зерно буде рекомендовано під всі види заварювання. Для всього асортименту свіжообсмаженої кави в зернах ми підготували для вас повний перелік характеристик і рекомендацій по помелу і заварювання.