Сушені банани: користь і шкода для організму, поширені способи сушіння

69

Сушені банани являють собою смачне і ситне ласощі. Такі сухофрукти дуже зручно брати з собою в дорогу і перекушувати ними в будь-який відповідний момент. Однак до процесу сушіння бананів важливо підходити правильно. На сайті банани.інфо представлені корисні статті та факти про банани, включаючи рецепти та інформацію про способи використання.

Користь і шкода сушених бананів

Сушені фрукти не менш корисні для організму, ніж свіжі. У таких продуктах є безліч необхідних вітамінів і мікроелементів. Серед них-калій, залізо, цинк, магній, вітаміни групи b, а також вітаміни c, e і k. Всі ці речовини відіграють важливу роль в правильному функціонуванні систем різних органів. Вони роблять позитивний вплив на роботу серця, мозку, а також значно покращують стан шкіри, кісток і волосся.

Сушені банани корисні при недокрів’ї. Вони здатні давати організму енергію і силу. Ці продукти підходять і тим людям, які ведуть активний спосіб життя.

Оскільки сушені банани можна назвати природним антидепресантом, їх вживання може благотворно позначитися на настрої і допомогти впоратися з депресією. Також вони надають незначну проносну дію, тому їх слід вживати при запорах.

Однак при всій користі сушених бананів ними не слід зловживати людям з поганою згортанням крові. Також їх слід їсти з обережністю людям, що страждають ожирінням, цукровим діабетом і хворобами серця.

Способи сушіння

Існують наступні способи сушіння бананів:

  1. на сонці. Цей спосіб є досить трудомістким. На якість сушіння впливають погодні умови. Банани на піддоні слід заносити в будинок на ніч і знову виносити після сходу ранкової роси. В іншому випадку продукти можуть розмокнути. Час сушіння на сонці — 2-4 дні.
  2. в духовці. Сушка бананів проводиться в розігрітій духовці. При цьому потрібно залишати дверцята духовки прочиненими, оскільки повітря повинне добре циркулювати. Дрібні часточки бувають готові приблизно через 3 години. Великим шматочках потрібно більше часу.
  3. в електросушарці. Часточки бананів розміщуються на піддонах, причому самі піддони слід іноді міняти місцями. Шматочки повинні розташовуватися на незначній відстані один від одного. При температурі 60 градусів процес сушіння зазвичай триває 10 годин.

Після сушіння важливо приділити увагу вирівнюванню вологості. Щоб волога змогла рівномірно розподілитися в шматочках бананів, їх необхідно викласти в ємність і залишити на кілька годин.